Doorbreken problematische schulden

Training ‘Wegwijs in schuldhulp’ scoort hoog

Gemeente Amsterdam besloot in 2014 de samenwerking tussen schuldhulpverlening en hulpverleners binnen de instellingen te verbeteren. Zo moest er een training komen voor hulpverleners in Amsterdam. Dat werd de tweedaagse training Wegwijs in schuldhulp. Inmiddels zijn meer dan 2.000 hulpverleners getraind, staan de neuzen meer in dezelfde richting en krijgt de training een 8,2 gemiddeld als waardering.

Meer lezen

Maatwerkbudget om armoedeval te voorkomen

In 2015 liep in Zaanstad de pilot Maatwerkbudget, gericht op mensen die in armoede dreigen te geraken of kortdurende ondersteuning nodig hebben om erger te voorkomen. Sociale wijkteams en jeugdteams verzorgen de toegang tot het budget maatwerkondersteuning armoede. De pilot in Zaanstad is begin 2017 geëvalueerd door het VerweyJonker Instituut en Slim Beleid. De belangrijkste bevindingen vindt u in dit artikel.

Meer lezen

Utrechts Versnelfonds: aanzienlijke maatschappelijke besparingen

Met giften en leningen haalt men vastgelopen cliënten van Stadsgeldbeheer versneld uit de probleemsituatie, zodat men verder kan met maatschappelijk herstel. Het geld wordt gestort op een rekening van Stadsgeldbeheer, waarna de woonbegeleider erop toeziet dat het geld daadwerkelijk wordt gebruikt voor het beoogde doel. Effect: mensen stromen uit naar betaald werk, wonen weer zelfstandig, en de besparingen op maatschappelijke kosten zijn aanzienlijk.  

Meer lezen

Valente is de branchevereniging voor begeleiding, participatie en veilige opvang.

Gratis nieuwsbrief ontvangen van Valente?
Meld je hier aan
Contact

Piet Mondriaanplein 25
Postbus 830, 3800 AV Amersfoort.
033 461 50 29