MEE

Budgettraining Grip op je Knip

Print Friendly and PDF

Vanuit MEE wordt op verschillende plekken in Nederland de budgettraining Grip op je Knip gegeven. De deelnemers leren goed om te gaan met geld, een administratie bij te houden en te sparen. In de cursus leren zij keuzes te maken over waar zij hun geld aan uitgeven. Daarnaast leren de deelnemers waar zij in hun directe omgeving naar toe kunnen gaan als zij ondersteuning nodig hebben.


Aan de budgettraining nemen gemiddeld acht tot twaalf mensen deel. De deelnemers ontvangen een map waarin zij hun post kunnen opbergen. In de cursus leren zij post te sorteren, een eigen administratie op te zetten en die ook bij te houden. De deelnemers oefenen met het bijhouden van een kasboek en het maken van een maandoverzicht. Ook is er aandacht voor reclames en verleidingen. De budgettraining richt zich zowel op het aanleren van praktische vaardigheden als ook op gedragsverandering. De deelnemers leren bijvoorbeeld waarop ze kunnen besparen en weten op welke uitgaven ze invloed kunnen.

Zes bijeenkomsten
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van anderhalf uur gedurende een periode van ongeveer twee maanden.

  • Bijeenkomst 1 richt zich op kennismaking van de deelnemers met elkaar, administratie en kasboek.
  • Bijeenkomst 2 behandelt de inkomsten. De deelnemers leren waar ze inkomsten kunnen aanvragen en bij welke organisaties/netwerk zij terechtkunnen voor het aanvragen van hun inkomsten.
  • Bijeenkomst 3 richt zich op uitgaven. De deelnemers leren welke verschillende uitgaven er zijn, welke zij zelf hebben en hoe ze hun uitgaven kunnen aanpassen.
  • Bijeenkomst 4 heeft als thema ‘budgetplan’. De deelnemers leren wat een budgetplan is en maken zelf een budgetplan voor hun eigen inkomsten en uitgaven.
  • Bijeenkomst 5 heeft een thema dat in overleg met de deelnemers wordt vastgesteld. Dit kan bijvoorbeeld zijn: lenen, schulden, reclame en weerbaarheid.
  • Bijeenkomst 6 heeft afscheid nemen als centraal thema. De deelnemers gaan verder met het afmaken van hun budgetplan. Tijdens deze bijeenkomst worden de voorgaande thema’s kort herhaald. Ook wordt een korte evaluatie onder de deelnemers gehouden. Helemaal aan het einde van de zesde bijeenkomst krijgen de deelnemers een certificaat uitgereikt.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze budgettraining kijkt u op de website van MEE Amstel en Zaan

Valente is de branchevereniging voor begeleiding, participatie en veilige opvang.

Gratis nieuwsbrief ontvangen van Valente?
Meld je hier aan
Contact

Piet Mondriaanplein 25
Postbus 830, 3800 AV Amersfoort.
033 461 50 29